FEJLESZTÉS ALATTI TÉSZTÁK

 
A Gödöllői Egyetemmel együtt kezdtük meg a specifikus tésztafajták kísérleti gyártását amelyek fürjtojással készülnek, valamint hő stabil vitaminok bevonásával amelyek a főzés után is megmaradnak ezek - csicsókás, luteines, kapszaicines, innulinos - vitaminnal dúsított tészták.
A bevizsgálási eredmények bizonyítják, hogy ezek a vitaminok főzés után is megmaradnak a tésztában. Nagyon fontos, hogy a vitaminok nagy része hő hatására (főzéskor) elpusztul ezért nem mindegy mit használunk. A főzéspróba után meglepően tapasztaltuk, hogy a lutein megmarad.
 

Akreditált laborokban ellenőriztetjük a tészták beltartalmi értékeit főzés után is.

Luteines tészták

Köztudott, hogy az öregedés során a szemünk, látásunk romlását hozza, ennek megakadályozására használják a gyógszertárakban is kapható luteint.
Sajnos a szerveztünk a tablettaként használt vitaminokat nem kellő hatékonysággal építi be. Ezért mi a luteint táp formájában megetetjük a tyúkkal vagy a fürjjel, amit a madarak szervezete beépít a a tojásba majd a tojáson keresztül a tésztába kerül.

Csicsókás tészták

Köztudott, hogy a csicsóka rendkívül jó hatással van a pre- és provitaminok révén az emberi szervezetre. Az innulinokban gazdag jól elkeverhető a tésztában nem ad semmiféle mellékízt. Főzés után az innulinok 140oC-ig hőstabilak, tehát főzés hatására sem pusztulnak el.

Kapszaicines tészták

Egyszerűen az erőspaprikából kivont anyagról beszélünk, amely állítások szerint hatásos a rák megelőzésében is. De az emésztésre a bélbolyhokra gyakorolt hatását már régen bebizonyították.

Gluténmentes termékcsalád

Mindmáig a gluténmentes tészták a kukoricalisztből készültek. A kukorica íze nagyon kiüt a tésztán (málé ízű lesz) valamint keménysége hátrányos tulajdonságokkal jár.
Mi nem kukoricából hanem más alapanyagokból (csicseriborsó, rizsliszt, hajdinaliszt, babliszt) készítünk gluténmentes tésztát, amelyeknek nemhoyg nincs mellékíze, hanem jóízű termék lesz ezen alapanyagok használatával. Nem mellesleg ezeket a termékeket szoktuk ma nagy divatként PALEO termékeknek nevezni. Ezekenek a speciális liszteknek a feltárására építünk ki egy gőzzel készült technológiát, amely biztosítja az állandóan jó minsőégű zselatinizált alapanyagokat, versenyképes árakon.