Cégünkről

A Hajdú Trans Kft. 1994-ben alakult szállítási vállalkozásként mint ahogy a nevében a Trans is jelzi. Belföldi fuvarozásként engedéllyel rendelkezik mind máig.
1998-tól kifejezetten élelmiszer előállítással, ezen belül száraztészta készítéssel foglalkozunk. Kezdetben kisebb 100kg/óra teljesítményű gépekkel, majd a fokozatos fejlesztések és uniós pályázatoknak köszönhetően mára már 800kg/óra teljesítményű préssel dolgozunk.
A tésztagyártáshoz használt technológiát kizárólag Olaszországból a tésztagyártás hazájából vásároltuk az ITALPAST S.R.L. olasz cégtől. Az olasz tradíció és sok évtizedes gyakorlati tudás a garancia a tészták minőségi elvárásainak teljesítésére.
Cégünk HACCP minőségirányítási rendszerrel valamint BIO tanúsítvánnyal rendelkezik, amelyek garanciát nyújtanak arra, hogy termékeink megfelelnek a magyarországi valamint az uniós jogszabályoknak, minőségi elvárásoknak.
Üzemünk 35 fős létszámmal rendelkezik amely bizonyítja, hogy ebben a térségben meghatározó munkáltatóként vagyunk jelen. Jövőbeni terveink között szerepel egy manufakturális házias kisüzem létrehozása ahol kizárólag nem préselt hanem nyújtott, házi tradicionális tésztákat gyártunk a tömegáruval szemben.
 

A Gödöllői Egyetemmel együtt kezdtük meg a specifikus tésztafajták kísérleti gyártását amelyek fürjtojással készülnek, valamint hő stabil vitaminok bevonásával amelyek a főzés után is megmaradnak ezek - csicsókás, luteines, kapszaicines, innulinos - vitaminnal dúsított tészták.

A bevizsgálási eredmények bizonyítják, hogy ezek a vitaminok főzés után is megmaradnak a tésztában.
Az idei évben megkezdtük a Bio tönkölytészták gyártását és forgalmazását.
A tönkölyliszt rendkívüli aminosav tartalommal rendelkezik, magas rosttartalommal amely könnyen emészthető és tisztítja a beleket, javítja a vérkeringést. Óriási hagyománya van Németországban.
Az idén jelen voltunk a Berlini Zöld Hét valamint a Nürnbergi BIOFACH kiállításon és készülünk az Amszterdami PLMA kiállításra. A kiállításoknak köszönhetően tárgyalásokat folytatunk európa több országában (Ukrajna, Oroszország, Németország) amelyek nagy érdeklődést mutatnak specifikus tésztáink iránt.
A következő ciklus uniós támogatási forrásaira pályázataink egy részét már beadtuk, amelyben további specifikus, egyedi a mai egészséges táplálkozásunkhoz megfelelő termékfejlesztéseket céloztunk meg és várjuk a döntéseket, hogy el tudjuk kezdeni ezeket a fejlesztéseket is.

 

Hajdu Csaba
ügyvezető